Genel

„Цветето на рая” ще замени ли тютюна

Двама прокудени от България родопчани Хасан Тахиров и трикратния олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу с прозвището Джобния Херкулес са се захванали с нелеката задача да намерят алтернатива на тютюна. Европейската политика насочена към ...»

izbori-beynursuleyman1

Над 6 хиляди души искат да станат депутати

“Експерименталното машинно гласуване ще се извършва в 300 секции в пет избирателни района – София (24-ти избирателен район), Пловдив-област, Перник, Кюстендил и Плевен. Конкретните номера на секциите ще бъдат определени с решение ...»

emre rasmus 2

Датският актьор Расмус Елтон, който говя през Рамазан: Невероятно личностно преживяване

Датският актьор Расмус Елтон направи нещо необичайно – за да разбере какво чувстват мюсюлманите, говя през целия месец Рамазан през миналата година.  Тази година той отново говя, като мюсюлманите, но за да ...»

Kristalina Georgieva, Nick Clegg

Кристалина Геориева ще отговаря за бюджет от 140 млрд. евро и 30 000 служители

Кристалина Геориева става зам.-председател на Европейската комисия и еврокомисар по бюджет и човешки ресурси. “Георгиева показа безпогрешна служба в досегашната комисия и изгради впечатляваща мрежа от международни контакти,” отбеляза председателят на ЕК ...»

Barack Obama

Барак Обама: ИДИЛ е терористична организация, няма общо с исляма

САЩ няма да се поколебаят да атакуват бойците на терористичната организация “Ислямска държава” в Сирия и няма да допуснат те да намерят сигурно убежище, заяви миналата седмица американският президент Барак Обама в ...»

okullar acýldý

Готово ли е детето ми за училище?

В началото на учебната година родителите са замислени за децата, които ще започнат училище. Много пъти те чуват от други обсъждане на проблеми като нежеланието на детето да почне училище, отказ да учи уроците си и лошия успех в училище. Всеки родител иска детето му да получи добро образование. И майката, и бащата са готови ... »

manset-arhiv3

Мускулеста България

Националният отбор по футбол на България, начело със старши-треньора Любослав Пенев, започна с много ценна и много трудна победа квалификационната фаза на Европейското първенство през 2016 година във Франция срещу отбора на Азербайджан с резултат 1:2. След като мнозина от основните играчи на „лъвовете” отсъстваха поради ред причини, двубоят бе спечелен на мускули и отборен ... »

mehmed_mehmed

Манталитет на победител се гради само с победи

Изиграха се първите мачове от квалификациите за Евро 2016. За България те донесоха много положителни емоции, след победата като гости на Азербайджан, макар и изтръгната в последните минути на мача. И макар Борислав Михайлов да бе си поставил за цел една точка, ние взехме всичките три. Какво по-хубаво от това?! Но не е хубаво президентът ... »

Basbakanlik Sarayi insaati

Плановете на Ердоган за нова резиденция са сигнал за въвеждането на президентска система

Дванадесетият президент Реджеп Тайип Ердоган обяви преди две седмици решението си да се премести в спорния нов комплекс, който първоначално бе изграждан за премиера, макар възраженията за незаконния статут на строежа на комлекса да остават без отговор. Решението на Ердоган се смята за знак за де факто преминаване към президентска система на управление. Ердоган, който ... »

biznes-Balkansiad-Pb-DSC_0383

Изселници от Бурса напират да инвестират в България

Изселници от Бурса напират да инвестират в страната ни. Пловдив ги примамва с индустриалната зона Тракия на площ от 10 млн. квадратни метра, обхвaщаща територии в 9 общини. В нея са включени по-малки зони, които са печелили национални награди за отлични условия за бизнес. Пловдив бе и домакин на Втората работна среща в България между ... »

Bank Asya

Политически фалит за банка в Турция

Оставям настрани всички посегателства върху свободата на пресата, всички журналисти, уволнени само заради гнева на управляващите кръгове, всички прокурори и полицаи, разпръснати по територията на цялата страна само, защото са посмели да започнат разследване по подозрения за корупция сред министри и техните деца. Всички гореспоменати факти са признаци за това как системата в Турция става ... »

Herman Van Rompuy, Federica Mogherini, Donald Tusk

Изтокът се прегърна със Запада при избора на председател на ЕС

Избирането на Доналд Туск, политически умелия полски премиер ветеран, който слабо владее английски и не говори френски, за председател на Европейския съвет е както признание на растящото влияние на Полша, така и нов знак, че старите разграничения между Източна и Западна Европа бързо се разпадат. “Може да се каже, че Полша пристигна на Запад”, каза ... »

zaman illüstrasyon

Детето е огледало на семейството!

Не знам дали сте обърнали внимание, но много деца не са доволни от живота, който живеят. Когато ги попитате от какво не са доволни, те отговарят, че са недоволни от обкръжението си. Оплакват се от родителите си. Всяко дете се ражда като ангел. Затова можем да кажем, че няма лоши деца, Аллах да отреди родителите ... »