Bulgaria Government

Важно решение: Дилемата на премиера Борисов по казуса „Исмаилов“

Важно решение предстои да вземе премиерът Бойко Борисов до средата на тази седмица по казуса „Орхан Исмаилов“. От Патриотичния фронт, които са част от сложната управленска коалиция „2+2“, заявиха, че „няма как ...»

kulov-u4ili6te1

Селски училища дават пример за работа с малцинствата

Училищата в Миладиново и Конево мерят сили с школата в Кърджали по печелене на проекти за работа с деца от малцинствата. Безспорен фаворит е ОУ „Христо Ботев“ – с. Миладиново. По стъпките ...»

grip2

Грип не се лекува с антибиотици!

“Сред държавите се разпространяват все повече резистентни бактерии, тъй като хората все повече пътуват и предават болести помежду си”, каза националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова. “Заболяванията, които не реагират на ...»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Зам.-министърЪТ на здравеопазването д-р Адам Персенски: Връщаме медицината в болниците за сметка на търговията

Управителят на многопрофилната болница в Ардино, Кърджалийско, д-р Адам Персенски стана зам.-министър на здравеопазването. Заповедта за назначаването му е подписана от премиера Бойко Борисов, след като пое ангажимент да включи в правителството ...»

pensii-beynursuleyman3

Добавки по 40 лв. на 1 235 000 пенсионери

“Министерският съвет взе решение за отпускане на допълнителен ресурс за коледни добавки към пенсиите, като за целта се отделят 50 млн. лв.”, съобщи след заседанието на кабинета вицепремиерът Ивайло Калфин. Той отбеляза, ...»

evroviziya-tayfurhuseyin2

България аплодира Крисия, Хасан и Ибрахим

България аплодира своите нови герои – Крисия, Хасан и Ибрахим, които заеха второ място в детското издание на музикалния конкурс Евровизия. Крисия Тодорова и близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови донесоха на България най-големия успех в историята на детската Евровизия. Сензационното трио спечели престижното второ място в Малта с песента си “Планетата на децата”, която ... »

520071105173127DSCF4722

Дългът на България нарасна с 8,4 млрд. лв за година

С внушителната сума от 8,4 млрд. лв. ще набъбне дългът на България само за една година. В тази цифра влиза и предстоящото изтегляне на заем в размер на 4,5 млрд. лева. Общо задълженията на страната ни ще нараснат до 22,5 млрд. лв. от малко над 14 млрд. през 2013 г., показват изчисленията на финансовите институции, ... »

teodosiyspasov-tayfurhuseyin3

Българският кавал все повече набира популярност

“Кавалът започва да става интересен за света”, коментира виртуозът Теодосий Спасов. Инструментът, превърнал се в национален символ, все повече набира популярност. Освен професионални музиканти, към тайните на изкуството на кавала се обръщат и студенти, ученици, обичащи музиката, хора на различна възраст. Желаещите дори правят първи стъпки и с помощта на интернет пространството, където са публикувани ... »

sigara

57% от децата са изложени на пасивно тютюнопушене

20 ноември бе Международният ден без тютюнопушене, който в България премина под мотото “Мамо, татко, не пушете, здравето ми запазете!”. Решението на Министерството на здравеопазването е заради тревожния факт, че 57 процента от българските деца са изложени на пасивно тютюнопушене в дома си. Усилията на кампанията бяха насочени към младите хора, родителите и децата, с ... »

evliyacelebi

„Пътепис“-ът на Евлия Челеби за българските земи

Няма да е пресилено, ако се каже, че Евлия Челеби е най-известният османски автор, живял и работил през ХVІІ век. Наскоро ИК „Изток-Запад“ издаде „Пътепис“-а на османския поет и пътешественик Евлия Челеби. В настоящото издание е включена онази част от обемното творчество на видния автор, която засяга днешните български земи. Почти няма град, който да ... »

varnaradio-conev2

Радио Варна става на 80 години

Ретроспективна експозиция събра гласовете на Радио Варна. Изложбата стана повод за спомени и сълзи на радост по повод 80-годишнината на медията. Снимките, които са подбрани, обхващат целия период от откриването на радиото през 1934 година. Освен 80 фотографии от архива в двете арт зали са подредени писма, отличия, рекламни материали, художествени проекти и произведения на ... »

Spain Palestinians

Идеята за признаване на палестинската държава набира скорост

Идеята за признаване на палестинската държава набира скорост в Европейския съюз. Миналия вторник Конгресът на депутатите – долната камара на испанския парламент единодушно одобри внесената от опозиционната социалистическа партия резолюция с призив към правителството да признае палестинска държава, предаде ТАСС. В приетата с 319 гласа „за“, един „въздържал се“ и двама „против“ резолюция се изтъква, ... »

hakan fidan& tika

Турция готви мега министерство на държавната сигурност

Депутатът от прокюрдската Народно-демократична партия (НДП) Алтан Тан заклейми предполагаемите планове на правителството да бъде създадено ново мега министерство на сигурността. Тан определи проекта като “планове за диктатура”, пише в. “Тудей’с Заман”, цитиран от БГНЕС. Тан подложи на критики предполагаемите планове на правителството да обедини в едно министерство Националната разузнавателна служба (MİT), националната полиция, жандармерията ... »