emekli-foto-beynur-suleyman2

Изравняват стандартната пенсионна възраст на жените и мъжете

Пенсионната възраст на жените и мъжете от 2015 г. се увеличава с по 4 месеца до достигане 63 г. за жените през 2021 г. и 65 години за мъжете през 2018 г. ...»

EDWARD SAID

Интелектуалецът без дом и родина

Навършиха се точно единайсет години, откакто интелектуалецът заточеник, дисидент и чужденец Едуард Саид напусна този свят. Наред с интелектуалното богатство, той носеше на плещите си и отговорността, към която го тласкаше чувството ...»

Biting an apple

Естествен начин за подхранване на кожата с плодове

Всички знаем колко важен е приемът на плодове за здравето. Независимо дали е под формата на прясно изцеден плодов сок, плодова салата или е любимият ви пресен плод, коктейлът от витамини, които ...»

Orhan-Kadirov-snimka-li4en-arhiv

Душманите на шараните гиганти в Арда държат жените си далеч от въдиците

Мине ли шаран четирите килограма, той задължително рискува да бъде уловен от отбора рибари на община Кърджали – Орхан Кадиров и Веселин Стайков. Двамата се прочуха през този сезон със серията гиганти, ...»

plevneliev-foto-zaman

Президентът Росен Плевнелиев: Решението на проблемите минава през коалиционно правителство

Вярвам, че в следващите дни ще се избистри начинът, по който ще се случи новото решение за България. То няма да бъде, защото някой от Брюксел го е пожелал, изискал, а просто ...»

bliznaski-government.bg

Министър-председателят Георги Близнашки: Основните политически сили трябва да си поемат отговорността

Основните политически сили трябва да си поемат отговорността, да забравим поне за известно време междупартийните противоборства, да си дадем сметка, че са натрупани множество проблеми, чието решаване не търпи отлагане, коментира пред журналисти в Смолян премиерът проф. Георги Близнашки. Според него е нужно в най-кратко време да бъде създадено силно правителство, което да си носи ... »

Malala Yousafzai

Малала получи в САЩ престижната награда Медал на свободата

Малала Юсуфзай, която беше удостоена с Нобелова награда за мир заедно с индийския активист за правата на децата Кайлаш Сатяртхи получи още една награда – от САЩ. Пакистанката Малала Юсуфзай, най-младият лауреат на Нобелова награда за мир, отново отправи призив за мир и право на образование за всички. 17-годишната Малала получи още една награда – ... »

Safran, havalarýn iyi gitmesiyle birlikte çiçek açtý

Шафранът в Кърджалийско цъфна, става за алтернатива на тютюна

Експериментът с отглеждането на шафран в Кърджалийско дава първите си резултати. Донесените от Турция и засети в четири опитни станции в страната луковици дадоха растения, които цъфнаха. Изключително добър е резултатът на опитното поле в с. Глухар, Кърджалийско. Тук са засети петнадесет лехи. Ще припомним, че по инициатива на нашенеца с шведско гражданство Хасан Тахиров ... »

hali02

Мръсните килими са един от най-опасните развъдници на инфекции

Изследване показва, че мръсните килими крият в себе си огромно количество опасни бактерии. Британски учени са взели проби от подметките на хора на различна възраст. Те са открили високи концентрации на бактерии, които предизвикват пневмония, а също на Ешерихия коли. В някои килими могат да бъдат намерени следи от фекалии на животни, включително коне и ... »

isciler-foto-beynur-suleyman

8 хиляди нови работни места ще бъдат финансирани по проекта “Подкрепа за заетост”

Осем хиляди нови работни места ще бъдат финансирани по проекта “Подкрепа за заетост”. Първите рамкови договори с работодателите вече са подписани и се очаква до края на октомври 2014 г. 5000 безработни да бъдат включени в заетост, съобщават от Агенцията по заетостта. Агенцията отчита изключително висок интерес от страна на работодателите. Заявки за разкриване на ... »

Mississippi River Flooding

Змии плъзнаха по варненския плаж

Варненци и все още останали туристи станаха свидетели как на северния плаж популация от змии спокойно плуват в морето близо до брега, като излизат и на пясъка. Това са предимно водни змии, които не са опасни за хората, защото нямат отровни жлези като останалите влечуги. Те се хранят, като поглъщат цяла плячката си. Трябва да ... »

zaman illustrasyon

В Съдния ден човек ще бъде с този, когото обича!

Днес ще ви представя няколко примера, които смятам, че ще ви накарат да се замислите. Ето и примерите: Един от видните учени Ибрахим Етхем видял хазрети Джебраил (Архангел Гавраил) да носи една тетрадка и го попитал: – Каква е тази тетрадка, която носиш, о, Джебраил? – Тук са имената на хората, които са най-приближените раби ... »

Norway Bulgaria Euro Soccer

След класата и желанието изчезна

След като преди 2 седмици срещу отбора на Хърватия от квалификационните срещи за Европейското първенство през 2016 година във Франция нямаше и помен от класа, но налице беше поне желанието на българския национален отбор по футбол, сега закръглихме нещата към абсолютната нула. Казано директно, след класата, показана в груповата фаза за вече изминалия Мондиал 2014, ... »