kabinet1

Очакваната оставка на “Орешарски”

Очаквана оставка на кабинета “Орешарски”. Така коментират световните медии оставката на правителството. Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка миналата сряда в 17:59 часа. Ден по-късно със 180 гласа “за” Народното събрание прие оставката ...»

Sahurda Operasyon

Полицаите, разкрили корупционния скандал в Турция, са в затвора!

Операцията, за която от месеци турският премиер Реджеб Ердоган казваше, че се „подготвя основата й“, започна на 22 юли през нощта. Заповедта за операцията беше издадена от създадения 5 дни преди това ...»

Mekici-Kmet-2-DSCN0185

Кметът на Кърджали е майстор на байрамските мекици, учи журналисти

Настъпи ли Рамазан Байрамът, в Кърджалийско замирисва на пържени мекици. Един от майсторите им е не кой да е, а кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. За това знаят всички, защото преди ...»

manset-sport-bg2

Само „Лудогорец“ остана в Европа

Българският футбол е в криза! Доказателство за това е случилото се през изминалата седмица. Занулихме участието си в Европа. Единствената ни надежда остана шампионът на страната „Лудогорец“, който се класира с лекота ...»

bayram sekerleri

Рамазан Байрам – празник след време на изобилие и благодат

Изниза се неусетно още един свещен месец. Месец, в който всички мюсюлмани трябва да си зададем въпросите – оползотворихме ли пълноценно този свещен за нас месец? Успяхме ли да достигнем с молитвите ...»

Colorado Shooting

Доклад: ФБР е плащало мюсюлмани да извършват атентати

ФБР на САЩ е насърчавало, тласкало, а понякога дори плащало на американски мюсюлмани да извършат атентати в нагласени тайни операции след 11 септември 2011 г. Това се казва в доклад на правозащитната организация “Хюман райтс уоч”, цитиран от “Франс прес”. В голям брой от над 500-те дела за тероризъм, гледани от американски съдилища след 11 ... »

Mideast Israel Palestinians

Ще засегне ли операцията в Газа нормализирането на отношенията между Турция и Израел

Операциите на Израел в Газа продължават да отнемат живота на невинни. Както може да се очаква, хора по целия свят реагират на това, което Израел причинява на хората в Газа. Очаквано турската общественост реагира гневно на ужасяващите кадри, показани по новините. Турците излязоха на улицата, за да изразят своя гняв към Израел. Правителството на Партията ... »

Bebek sahilinde bal?k tutma

Смолянските риболовци се пренасочват към гръцки реки и пристанища

“Смолянски рибари масово се пренасочват на юг, търсейки слука в реки отвъд границата и по пристанища из Беломорието”, твърди Георги Вулджев, консултант в магазин за ловно-риболовни принадлежности. Според него над 70% от риболовците в Смолян практикуват хобито си на гръцка територия след отварянето на ГКПП-Златоград. Обичаен улов за гастролиращите през граница въдичари са октопод, сепия, ... »

zaman illüstrasyon

Ислямски морал и начин на поведение…

Както се споменава в бесмелето, Всемилосърдният и Милосърден Аллах ни е изпратил исляма, за да не превръщаме този като Дженнет (Рай) свят в Джехеннем (Ад). А мюсюлманите винаги са насочвали погледите си към дженнетския живот. Но всъщност първо трябва да превърнем земния си живот в Дженнет. Хора, които не могат да превърнат 100-те квадратни метра ... »

dissagligi09

10 погрешни неща, които знаем за чистотата на зъбите

Специалистите предупреждават, че много болести се дължат на недобре поддържаната устна и зъбна чистота. Във връзка с това има и много погрешни неща, които смятаме за правилни, а те всъщност са вредни за хигиената на устата и зъбите. Ето 10 погрешни неща, които знаем за чистотата на зъбите: 1. Използването на твърда четка избелва повече ... »

kulturata-tayfurhuseyin2

В България културата е приоритет само на думи

“Остане ли на това ниво на реална политическа поддръжка и при такъв размер на финансиране, културната сфера в България винаги ще живее на ръба на оцеляването, без никакъв шанс да надскочи устойчивата си мизерия.” Това заяви министърът на културата Петър Стоянович. “За археологията можем да отделим едва 0,5 млн. лв. годишно за планирани разкопки, при ... »

California Drought-Gold Prospectors

Търсенето на злато – любимо хоби, от което не се забогатява

Национален събор на златотърсачите се проведe на 12 юли на река Бързия край Берковица. “Проявата е организирана от Българската асоциация на търсачите на самородно злато и метеорити”, съобщи председателят на асоциацията Кирил Стаменов. В събора участваха около 250 души от цялата страна. Те показаха самоделни уреди за извличане на злато от речен пясък и обменят ... »

Dilma Rousseff, Sepp Blatter, Philipp Lahm

Русеф не трябва да допуска голове в икономиката

Унизителното поражение на Бразилия от Германия на Световното първенство по футбол няма да е решаващо за преизбирането на президентката Дилма Русеф на изборите през октомври. Тя трябва да се бои повече от влошаване на икономиката и от социалното недоволство, смятат анализатори. “Влиянието на първенството върху изборите е ограничено. В близкото минало има примери на случаи, ... »