1421948166

НАТО се установява трайно в България

НАТО ще установи щабове в България, като такива командно-контролни елементи ще има поне в още пет източноевропейски съюзници на Алианса – в трите балтийски републики, Полша и Румъния. Това съобщи по време ...»

Resit Haylamaz

Животът на Пратеника е минал под знака на самоотвержеността

Известният турски писател и теолог д-р Решит Хайламаз заяви, че животът на Пратеника Мухаммед, Аллах да го благослови и с мир да го дари, е изпълнен с диалог. „Обърнете внимание на живота ...»

dps-vot-tayfurhuseyin1

ДПС внася вот на недоверие, иска диалог за “езика на омразата”

“ДПС няма да се откаже от идеята за вот на недоверие към правителството заради изказвания на здравния министър Петър Москов.” Това обяви лидерът на Движението Лютви Местан. Той каза, че е създадена ...»

ekrem dumanli serbest

Евродепутатите предупредиха Турция за свободата на словото

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция получи най-голямото дипломатическо предупреждение от Европейския парламент (ЕП). В резолюция, приета на 15 януари, евродепутатите осъдиха полицейските акции и арести на журналисти в ...»

Nurullah Albayrak

Незаконен опит за задържане на Фетхуллах Гюлен

17 декември 2013 година е преломна дата в управлението на Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция и 10 години премиер на страната – до август 2014 г. След разкриването на корупционния скандал ...»

kapak ibrahim ozdabak (Kuslar)

Мюсюлманите са призвани да реагират срещу тероризма

Тероризмът отново е водещата тема по света – след кървавия атентат в Париж, където загинаха 17 души и тримата терористи. Въпреки че атентати стават на много места и загиват в пъти повече невинни хора, този във Франция уцели точното време, място и цел. Затова тероризмът отново е водеща тема за световната общност. Дебатите се водят ... »

Equatorial Guniea Soccer African Cup

Футболният КАН стартира

Време е европейските грандове „да побелеят“, защото стартира турнирът на Купата на африканските нации (КАН). Немалка част от титулярите на водещите еврограндове вече са на африканска земя, за да загърбят тежестта на своите национални отбори. Турнирът е ужасът на европейските грандове, защото остават лишени от услугите на своите основни футболисти, дошли от Африка. Купата на ... »

kulov-plamendimitrov

Пламен Димитров: Бизнесът в пограничните райони се нуждае от преференции

„Бизнесът в пограничните райони се нуждае от преференции. По време на междублоковото противопоставяне те бяха в изолация. Липсата на добри комуникации и сега се отразява на развитието им.“ Това заяви по време на  визита в Кърджали лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Според него цял регион по границата с Гърция, какъвто са Родопите, се нуждае от ... »

izmami-selmanesturkler

Шуменци са дали над 40 хил. лв. на телефонни измамници

Жители на Шуменска област са дали над 40 000 лева на телефонни измамници през 2014 г., съобщиха от ОД на МВР. През миналата година в шуменската полиция са получени 25 съобщения за измами, извършени по телефона. Най-често от хората са искани пари за операция или скъпоструващо лечение на техен близък. Криминалните деяния от този вид ... »

stoyanka-ministerstvonakulturata1

Царицата на комедията Стоянка Мутафова атакува рекордите на “Гинес”

Министерството на културата (МК) ще подкрепи официалното писмо, с което Съюзът на артистите в България ще поиска от Книгата на рекордите “Гинес” да впише Стоянка Мутафова като най-дълго играещата на театрална сцена актриса в света. Това е казал министър Вежди Рашидов миналия понеделник на среща с неуморната “Госпожа Стихийно бедствие” в МК. Рашидов е пожелал ... »

0310

Играчките с батерии са опасни!

В последните години на пазара се появиха много нездравословни играчки, които пораждат тревоги сред родителите. Детските играчки, които имат важно място в образованието и развитието на децата, крият и големи рискове за тях, ако не са произведени по необходимите стандарти. Нерегламентираното производство на играчки – със синтетични бои, специфична миризма и неизвестен производител – крият ... »

ofke

Няколко начина за преодоляване на гнева

Когато ни обземе гняв, ни напускат чувството на състрадателност и толерантността. Ето, в този момент човек трябва да се страхува от нас. Но нека първо да опознаем какво представлява чувството на гняв, след което да разберем какви са препоръките на Последния Пратеник по този въпрос. Физическите промени, които настъпват в тялото по време на гняв ... »

Akaryak?t fiyatlar?

Цените на горивата падат, шофьорите искат още

Продължава спадът на цените на горивата у нас. Под 1,90 лв. за литър се понижи цената на масовия бензин в София, предаде БГНЕС. От няколко дни цената на бензин А-95 спадна до 1,88 лв. за литър в няколко от големите бензиностанции, а в други тя варира до 1,93 лв. за литър. Цената на дизела се ... »