kulov-doktor-DSC_0021

Столетник отгледа династия от медици в Кърджалийско

Връстникът на Първата световна война, столетникът Нури Шабан Али, успя да отгледа и възпита в хуманизъм династия от медици в Източните Родопи. Роденият на 15 февруари 1914 г. в кърджалийското село Габрово ...»

Three Killed North Carolina

Маловажен ли е мюсюлманинът?

Първоначалното безразличие на американските власти към убийството на трима местни студенти мюсюлмани, станали жертва на омраза, породи силна реакция от страна на ислямския свят. Безразличието на медиите предизвика по-силна реакция. Това доказва ...»

kukli-artki6ta3

Реставратор на кукли – едно необичайно хоби

Порцеланова кукла с истинска коса и син кринолин е последното произведение и гордостта на реставратора на кукли Петър Еневски, който показва някои от творбите си за пръв път в изложба в Арт ...»

Ozgecan Aslan

Как убийството на студентката Йозгеджан обедини и раздели Турция

Жестокото убийство на 20-годишната студентка Йозгеджан Аслан обедини и раздели Турция. Представяме ви резюме на ужасяващото престъпление и отраженията от него в пет точки. Толкова малко инциденти в последно време са успявали ...»

bizin-facebook1

Село Бъзън събира средства да откупи училището

Жителите на село Бъзън, община Русе, са организирали дарителска кампания за набиране на средства, с които да бъде откупено продаденото през 2008 г. основно училище “Св. Св. Кирил и Методий”. Това съобщи ...»

BULGARIA PENSIONERS PROTEST

Сивата икономика у нас е 32%

“България е номер едно в Европейския съюз с 32% “сива” икономика спрямо брутния вътрешен продукт”, съобщи в КНСБ проф. Кръстьо Петков. По думите му, в условията на криза неформалният сектор в страната ни се е разраснал, вместо да намалява. “В световен мащаб неформалната икономика е 40% и има оборот над 20 трилиона долара”, коментира Петков. ... »

podslu6vane-erkantunca1

“Червеи”-те не са подслушвали протестиращи

“Няма данни за подслушвани протестиращи по разработката “Червеи”, каза Главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му, това важи за всеки, включително бивш министър-председател, който твърди, че е бил обект на специални разузнавателни средства (СРС). Използването на СРС срещу протестиращи не е открито и по другото разследване, свързано с дирекцията “Сигурност” в МВР, за което Главният ... »

illustrasyon.

Зейнул Абидин – „Светлината на праведните“

Зейнул Абидин е четвърто поколение от родословието на Пратеника на Аллах. Той е единственият мъж, оцелял при бедствието в Кербала. От тази гледна точка той е продължил живота си като представител на пътя на Пратеника Мухаммед, Аллах да го благослови и с мир да го дари, и е светлина за правоверните вярващи, а благодарение на ... »

c00

Златни правила за родителите: Не правете разлика между децата на полова основа!

Правенето на разлика между децата, всяко от които притежава различни качества, на полова основа, както и сравняването им с други от тяхната социална среда сериозно наранява духовното им състояние. На изток момчетата се отглеждат с приоритет, докато момичетата израстват с мисълта, че не са желани. За да се наруши това убеждение, ние трябва да се ... »

mehmed_mehmed

Борбата за надмощие по оста Разград—София

Голямото футболно шоу Шампионска лига най-накрая започна. Започна, и то как! С титаничния сблъсък ПСЖ – „Челси“, в който Жозе Мoуриньо насред „Парк де Пренс“ демонстрира на своя колега Лоран Блан, че освен че може да формира един автобус от защитници и да го паркира пред наказателното си поле, умее да създава и невероятни голови ... »

France Soccer Champions League

Без изненади в мачовете на истината в Шампионска лига

Миналата седмица стартираха мачовете на истината в Шампионска лига, като за  мнозина се сториха малко скучни. С оглед на това, че в първите 4 двубоя от осминафиналите в най-комерсиалния турнир имаше 3 равенства и една очаквана донякъде победа, тази на „Реал Мадрид“ срещу „Шалке“. В очаквания с най-голям интерес двубой, сблъсъкът между ПСЖ и „Челси“, ... »

kulov-knijarnitsa-DSC_0942

Отвори врати първата книжарница за мюсюлманска литература у нас

Коран-и Керим, аромати от българска роза и електронни броеници са сред най-търсените в новооткритата книжарница на Главно мюфтийство в Кърджали. Много богомолци искат да си закупят и джобни мюсюлмански календари, в които са съпоставени дните по Хиджра и Рождество Христово. Мюсюлманската нова година настъпи на 25 октомври 2014 г., или 1 Мухаррем 1436 г. по ... »

conev-varna1

Варна си завръща имиджа на морска столица

Доскоро Варна бе символ на модерен град – избран преди известно време като град за най-добро място за живеене, а чужденците го определяха като розата с пъстрия венец на българското Черноморие. Но последните няколко години градът даде на заден ход по подобрение на инфраструктурата. Занемарени бяха улиците и площадките, тротоарите бяха разбити и не се ... »