izborite-president.bg1

Парламентът се събира на 27 октомври, преговорите за кабинет продължават

Следващия понеделник, на 27 октомври, ще е първият работен ден на новия парламент. Това стана ясно миналата седмица след среща на президента Росен Плевнелеив с осемте политически формации, които влизат в новоизбрания ...»

Sami Selcuk

Проф. д-р Сами Селчук: Управляващите в Турция вредят и на себе си, и на страната

Конституцията и законите в Турция са сякаш суспендирани. И докато се прикриват корупционните практики, се правят опити да бъдат премахнати невинни хора и сдружения. Почетният председател на Върховния касационен съд проф. д-р ...»

haydar aliyev terminali

Състоянието на енергетиката е тежко, очаква ни газова криза

Български енергиен и минен форум (БЕМФ) оценява състоянието на българската енергетика като изключително тежко и настоява за адекватни действия за реанимирането й. Това коментираха представители на БЕМФ. “На прага сме на голяма ...»

BULGARIA LUK MONTAGNIER

Проблемът с аутизма е лечим при правилна употреба и точно дозиране на антибиотици

„Във Франция сме постигнали доста сериозни резултати при подобряване състоянието на деца аутисти, но има все още да се извърви път до крайното лечение.“ Това заяви откривателят на вируса на ХИВ проф. ...»

Gunes gozlukleri

Много от очилата на пазара са опасни за здравето

Много от очилата на пазара, по сергии, включително и оптики, са опасни за здравето. При проверка на БГНЕС в оптика на Женския пазар в столицата се установи, че се продават очила с ...»

Norway Bulgaria Euro Soccer

След класата и желанието изчезна

След като преди 2 седмици срещу отбора на Хърватия от квалификационните срещи за Европейското първенство през 2016 година във Франция нямаше и помен от класа, но налице беше поне желанието на българския национален отбор по футбол, сега закръглихме нещата към абсолютната нула. Казано директно, след класата, показана в груповата фаза за вече изминалия Мондиал 2014, ... »

1426350_10396917

Хлябът не причинява напълняване

Австралийски учени установиха, че макар и много жени да избягват хляба заради линията си, той не е причина нито за напълняване, нито за подуване. Изследването е обхванало 1000 австралийки на възраст от 25 до 65 години, като целта му е била да разбие предразсъдъците, свързани с тази основна храна. Смятаният някога за здравословен хляб в ... »

skrebatno

И мюсюлманите споделиха празника на християните в село Скребатно

Храмовият празник на черквата “Света Параскева” в село Скребатно, община Гърмен – единствения православен храм в района, събра на Петковден (14 октомври) отново местни жители и гости отблизо и далеч. “Селото ни има в момента 287 жители, от които само седем са християни, но това не е причина за някакво разделение”, каза кметският наместник на ... »

evropari-cantaykocaomer1

426 критични бележки от Брюксел за земеделието

Брюксел направи на пух и прах проекта на България за новата Програма за развитие на селските райони в периода 2014-2020 г. и го върна за тотално преработване. Европейската комисия (ЕК) е изпратила 426 критични бележки на 112 страници до агроведомството преди седмица. Резултатът – достъпът на българските фермери до 2,338 млрд. евро се блокира в ... »

agiz07

Няколко метода за премахване на лошия дъх в устата

Почти при всеки човек може да се появи лош дъх (халитоза). Въпреки че появяването е лесно, отстраняването му е доста трудно. Но знаете ли как може да се избавим от лошия дъх в устата с естествени методи? Зъбната плака, кариесите, заболяванията на венците могат да бъдат причина за неприятна миризма от устата. Дори понякога причина ... »

John Kerry, Sergey Lavrov

Началото на края на конфликта в Украйна?

“Руските войски се изтеглят от Украйна и от граничната зона”, заяви миналия вторник държавният секретар на САЩ Джон Кери след разговор в Париж с руския външен министър Сергей Лавров, предаде Франс прес. Кери подчерта, че това е едно от условията, които руската страна трябва да изпълни, за да бъдат вдигнати санкциите. “Войските се изтеглят, остава ... »

Lale Kemal

Ще има ли Арабска пролет в Турция заради политиката на Анкара?

Турция ще остане в историята като страната, която не се притече на помощ на сирийските кюрди в Кобани в тяхната битка срещу радикалната терористична Ислямска държава на Ирак и Леванта (ИДИЛ). От над 20 дни Кобани, намиращ се на около километър от турската граница със Сирия, е редовно бомбардиран от водената от САЩ коалиция срещу ... »

zaman illüstrasyon

Дженнетът не е евтин!

Разговаряхме в едно село с хората. Казах им: „Вижте, това село е като отворено изложение. Тук има кокошки, има и коне, и овце… Вие много обичате тези животни. Защо ги обичате? Защото ви вършат работа. Но тези животни могат ли да четат книги? Не. Отслужват ли молитвата намаз? Не. Дават ли милостиня? Не. Защото животните ... »