Denizli Gida,Tarim ve Hayvancilik Mudurlugu tarafindan tibbi ve aromatik bitkilerin yayginlastirilmasi calismalari kapsaminda Pamukkale Ilcesi Gozler Mahallesi ile Kale Ilcesi Camlarca Mahallesinde tesis edilen adaptasyon amacli safran uretim parsellerinde hasat basladi.

Иран ще подпомогне България за отглеждането на шафрана

Петима ирански специалисти идват в Кърджали по покана на Българската национална асоциация на производителите на шафран и шафранови продукти, за да консултират отглеждането на тази екзотична култура в Източните Родопи. Иранските специалисти, ...»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Битка за хляб с вкус на катран

Започна брането на тютюна край Благоевград – денонощна битка за хляба с вкус на катран, жени, мъже, деца са в нивите на Долно Осеново от малките часове, светят с фенерчета като светулки ...»

Camlihemsin ilcesi Avusor, Huser ve Haczane Yaylalari arasinda Yesil Yol projesi kapsamindaki yapilan baglanti yolunda 100-150 yillik oldugu tahmin edilen yuzlerce agac kesildi.

Забраняват със закон сеч в горите по тъмно

Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за горите. Според Министерството на земеделието и храните (МЗХ) промените целят подобряване на контрола върху планирането и извършването на дейностите в горските територии, ...»

para

Кабинетът предлага минималната заплата да е до 55 на сто от средната

1Минималната заплата да е между 35 и 55 на сто от средната за страната и да се определя на базата на няколко обективни показателя. Това предвижда проект на Министерския съвет, който в ...»

veleva2

Валерия Велева: Комшулукът е едно голямо завоевание на българския народ

Г-жо Велева, неотдавна излезе книгата Ви със знакови интервюта с политици и интелектуалци „Рани от власт“. Какво е символичното значение на нейното заглавие? Тази книга е своеобразна оценка за изминалите 25 години ...»

Valentinos Sielis, right, of Cyprus jumps for the ball with Kasper Hamalainen of Finland, during their friendly soccer match at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Wednesday, Nov. 14, 2012. (AP Photo/Petros Karadjias)

Юноша на „Арсенал“ идва в „Литекс“

Кипърският национал и юноша на „Арсенал” Валентинос Сиелис е на път към „Литекс”. Новината разпространяват редица гръцки издания, позовавайки се на информация от източници от досегашния клуб на футболиста „АЕЛ Лимасол”. Според сайта ant1iwo.com, цитиран от gong.bg, кипърците са получили официална оферта от „ловчанлии”, която ги задоволявала напълно, а те не искали да пречат по ... »

resmi olarak  bagimsizligina kavusan kosovada arnavutlarlar baskent PRISTINE de caddelerde konvoylar olusturarak bagimsizligi kutladilar. (FOTOGRAF:  SELAHATTIN SEVI - PRISTINE, KOSOVA )

Последствията от независимостта на Косово

Преди пет години, на 22 юли, Международният съд на ООН в Хага призна законността на обявената независимост на Косово. “Събитието по драматичен начин повлия на съвременните международни отношения и на международното право”, е мнението на руския експерт по европейска сигурност Татяна Пархалина. “Да бъде наричано историческо е доста силно, но знаково – безусловно”, е оценката ... »

Турски-фестивал-2DSCN4364

Кърджали посреща 50 поети на Балканския фестивал на турския фолклор

От 27 до 29 юли в Кърджалийска област ще се проведе Деветият балкански фестивал на турския фолклор и поезия. Домакини ще бъдат Кърджали и останалите шест общини в областта, които са и основни организатори и спонсори на проявата. Новото през тази година е масираното участие на поети – 50 творци, като двадесет са от региона. ... »

Hasan-Azis-otl-DSC_0286

Хасан Азис: Отделянето на Кърджали обслужва политиците, но не и гражданите

Отделянето на Кърджали в самостоятелна община от останалите населени места обслужва интересите на политиците, но не и на гражданите. Последиците за административния капацитет, европроектите и бюджета на Кърджали ще бъдат катастрофални. Това заяви пред журналисти в областния център кметът Хасан Азис. Той сподели, че въпреки уверенията на политици, точката за референдум за отделянето на Кърджали ... »

зеленчуци

Електронен сайт за онлайн търговия със зеленчуци

Създаването на сайт за електронна онлайн търговия с плодове и зеленчуци е стъпка напред за развитието на сектора, тъй като онлайн търговията добива все по-голямо значение. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при публичното представяне на сайта Gradinaria.com по проект “Модерна търговия”, разработен от Сдружение “Национален съюз на градинарите в България” (НСГБ) ... »

working-with-laptop-3-1545962

Седенето повече от 6 часа дневно увеличава риска от рак при жените

Прекарването на прекалено много време в седнало положение увеличава риска от рак на гърдата, яйчниците и костния мозък при жените, откриха учени. Седенето на стол повече от шест часа дневно увеличава с 10% риска от тези видове рак при жените, но не влияе на мъжете, установили експертите. Слабата физическа активност е един от признаците за ... »

babacocuk987

 Трябва ли бащата да  идва всяка вечер при  децата си след развод?

Напоследък разводите, за съ­­жаление, се превърнаха в нещо обичайно. Това е голям шок за съпрузите, но от раздялата потърпевши са най-вече децата. Родителите не знаят как да им съобщят новината за решението си. Добре е, дори да се стигне до раздяла, да се вземат някои решения като това при кого от двамата родители ще останат ... »

Muslim symbol - I love a Muhammad -made from fresh bloody red roses. Isolated handmade abstract collage

Един малък младеж с голямо сърце…

Имали сме един наш брат. Той работел като електротехник в Медина. Бил от приближените раби на Всевишния, влюбен в Пратеника, човек, който служел на религията си неуморно. Той се грижел и за електричеството на Месджид-и Небеви (свещената джамия, където се намира гробът на Пратеника). Един ден, докато оправял електричеството в Месджида на Пратеника, го ударил ... »