snejana todorova

Съюзът на българските журналисти се обяви в подкрепа на задържаните журналисти в Турция

В нарочна декларация, изпратена до редакцията на в. „Заман“, Съюзът на българските журналисти изрази съпричастност с протестите на журналистите в Турция спрямо полицейските действия срещу медиите в тази страна. В протестната декларация ...»

rusvet & gizli kamera

Корупцията бележи своя пик за последните 15 години

През 2014 г. България е достигнала най-високите равнища на участие в корупционни сделки за последните 15 години. Това сочат данните от Доклада за оценка на корупцията на Центъра за изследване на демокрацията ...»

omrazare4-tayfurhuseyin

Все повече групи са обект на реч на омразата у нас

Институт “Отворено общество” констатира разширяване на групите, обект на реч на омразата у нас през 2014 г. Това сочат данните от изследването на института “Обществени нагласи спрямо речта на омразата в България ...»

Osman Abali

Доц. Осман Абалъ: Турция се нуждаеше от враг и в такъв бе превърната „паралелната структура“

Доц. Осман Абалъ от Истанбулския университет смята, че обществото в Турция вече е уморено и най-големият му проблем е доверието. Психиатърът доц. д-р Осман Абалъ разяснява в какво психическо състояние се поставят ...»

US Obama Suspected Terrorists

Денят на срама за Америка

Техниките за разпити на ЦРУ, използвани след атентатите от 11 септември 2001 г., са били по-брутални, отколкото разузнавателното управление признаваше досега, и не са били ефикасни, се казва в доклад на Американския ...»

Russia South Stream

България все пак ще си получи транзитния газ и транзитните милиони

Дискусията за отказа на Владимир Путин от строежа на “Южен поток” излезе бурна, но някак едностранчива. И до днес се говори главно за тръбата, която няма да я бъде, и за това кой ще пострада най-много от тая работа. За пръв страдалец участниците сочат България и се надпреварват да смятат колко стотици милиони евро няма ... »

kulov-teklas

„Теклас” обнови отделение в болницата на Кърджали

Най-голямата фирма в Кърджали „Теклас –България”, която е и най-крупната турска инвестиция в региона, обнови изцяло ендокринологичното отделение в многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски”. Подменени са врати, подови настилки, шкафове, стаите са измазани и боядисани в свежи тонове, обновени са санитарните възли. Ремонтните работи възлизат на 56 000 лева. „Ендокринологичното отделение е ключово за болницата. ... »

suruc

15 милиона деца са станали жертви на насилие

Над 15 милиона деца са станали жертви на насилие в сегашните конфликтни зони – Ирак, Сирия, Газа, Украйна, Южен Судан и Централноафриканската република, съобщи УНИЦЕФ. “Никога в най-новата история толкова много деца не са били изложени на такава неописуема бруталност”, каза директорът на УНИЦЕФ Антъни Лейк, имайки предвид деца, които са били отвлечени, мъчени, изнасилвани ... »

Divorce and  Separation concept

Как да предпазим децата си от болести

Когато температурите започват да се променят и децата ни прекарват повече време в затворени пространства, се увеличава рискът от инфекции. Педиатрите ни посочват няколко прости метода, чрез които да запазим здравето на децата си. Ето и препоръките на специалистите: „Когато децата се намират по-дълго време в затворено пространство, нараства рискът от заразяване по въздушно-капков път. ... »

illustrasyon

Изпитанията по пътя на Аллах…

Да служиш на религията и исляма и достигането на успех по този път винаги се е осъществявало с един и същ метод и трудностите в тази насока са били аналогични. Примери за трудните мигове по пътя на Аллах можем да открием стотици и хиляди години назад, а също така и в житиетата на Пратениците. Например, ... »

kniga-beynursuleyman2

Национален център за книгата ще бъде открит към НДК

“Национален център за книгата ще бъде открит към НДК до края на тази година.” Това обяви директорът на НДК Мирослав Боршош при откриването на Софийския международен панаир на книгата, който се проведе миналата седмица. Боршош уточни, че центърът ще бъде място, където ще се срещат българските поети, писатели, драматурзи и се надява да се превърне ... »

Gareth Bale, Junior Caicara, Georgi Terziev

“Зелените“ все още са зелени

Мечтата на “Лудогорец” стана факт през тази година. Българският шампион изпълни целта си да се класира в груповата фаза на най-комерсиалния турнир. Отборът от Разград предложи луди емоции, още преди да влезе в Шампионска лига, а по традиция вече продължи и сред 32-та най-добри отбора. Генерално погледнато, разградчани даже преизпълниха поставените цели преди класирането, след ... »

mehmed_mehmed

Калта в българския футбол мирише, и то много

Миналата седмица, когато писах за „театъра“ „Марек“, за това как „ачик-ачик“ местният отбор „легна“ на друг и скочи здраво на неговите съперници на кръв и кокал, за т.нар. стимулиране в българския футбол, изразих предположение, че евентуално скоро може да започне разследване за „черното тото“ у нас. И то започна. Не знам дали под давлението на ... »