Recep Tayyip Erdogan

„Вашингтон поуст”: Нима това е новата Турция, за която говори Ердоган?

В своя статия „Вашингтон поуст” написа, че поведението демонстрирано през последната година от Реджеп Ердоган, който след избирането му за президент излъчи послания за единството на нацията, поражда въпроси около възгледите му ...»

erkan-tunca

Няма опасност от режим на тока

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев коментира пред журналисти, че няма притеснения за въвеждане на режим на тока. Подобна възможност допусна служебният вицепремиер Екатерина Захариева. Нямаме ...»

Belin-Ilcev-otl-DSC_0109

Българите „избиват“ напрежението с алкохол и наркотици

Интервю с директора на Държавната психиатрична болница в Кърджали д-р Белин Илчев Д-р Илчев, стресът отключи психически заболявания у десетки хиляди българи. Може ли да говорим, че психичното здраве на българина е ...»

Tayyip Erdogan Balkon Konusmasi

Накъде се движи Турция?

Напоследък четем най-различни анализи за резултатите от президентските избори в Турция. За да получим задоволителни оценки, които обясняват победата на премиера Реджеп Ердоган на президентските избори, би било добре да се даде ...»

0416bahart

Черният пипер – черното „злато“ в древността

Знаете ли, че черният пипер, който някога заемал централно място в търговията, е оказвал влияние върху формирането на културите и е ставал повод за избухване на войни? Добре се вгледайте в подредените ...»

Recep Tayyip Erdogan

„Вашингтон поуст”: Нима това е новата Турция, за която говори Ердоган?

В своя статия „Вашингтон поуст” написа, че поведението демонстрирано през последната година от Реджеп Ердоган, който след избирането му за президент излъчи послания за единството на нацията, поражда въпроси около възгледите му за демокрацията. Изданието припомня, че по нареждане на Ердоган Туитър и Ютюб бяха затворени след изтичането на записи, в които, според твърденията, турският ... »

0503

Изпадат ли в депресия възрастните хора?

Ревматизъм, сърдечни болести, диабет… Заболяванията в старостта не са ограничени само с това. Никой не забелязва, че трайното страдание, което те причиняват, се дължи повече на депресията, отколкото на самите болести. Когато потърсихме мнението на специалистите за това на какво се дължи депресията при възрастните хора, които се затварят в собствения си свят или биват ... »

BULGARIA AIRPORT EU

Измамници взеха 5000 лева за “ваксина” срещу ебола

Измамници взели 5000 лв. от жена в Добрич, за да “ваксинират” внука й срещу Ебола, съобщиха от ОД на МВР. Жената (66 г.) получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, който я излъгал, че родственикът й се е заразил с опасния вирус. Измамникът поискал парите за ваксина. Малко по-късно потърпевшата предала сумата пред ... »

foto-erkan-tunca

От 1 септември лекарства ще се отпускат само срещу презаверени рецептурни книжки

Няма място за паника сред пациентите с хронични заболявания заради презаверка на рецептурните им книжки. Това гарантират от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в съобщение до медиите. От Касата поясняват, че до 31 август 2014 г. рецептурните книжки на хронично болни пациенти трябва да бъдат презаверени с новите четиризначни кодове по Международната класификация на болестите (МКБ). ... »

Cristiano Ronaldo

Родени шампиони

В света на футбола има отбори, които са родени шампиони. Политиката на тези клубове е да изградят или такива футболисти в школите си, или да насочат вниманието си към същия тип играчи на трансферния пазар. През изминалата седмица станахме свидетели на точно това, гледайки мачовете на “Лудогорец” и “Реал Мадрид”. Разбира се, двата отбора не ... »

Pakistan Daily Life

Увеличава се броят на умрелите от “син език“ животни в Шуменско

В шуменско са умрели 52 овце от 22 юли насам. За 19 от тях е потвърдена болестта “син език” . Това съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ). Освен в трите обявени огнища на болестта в Шуменско – в селата Риш, Кладенец и Бяла река, през последните дни са умрели още овце в ... »

isci2

Най-много свободни работни места има в преработващата промишленост

През юли 2014 г. безработицата в страната намалява за шести пореден месец, сочат данните на Агенцията по заетостта. От началото на годината безработните са с почти 54 хиляди души по-малко. Равнището на безработица през юли 2014 г. е 10,6 процента, като то намалява с 0,1 процентни пункта спрямо юни. В сравнение с юли 2013 г. ... »

foto-obstina-omurtag

В Омуртаг започва изпълнението на проекта за водоснабдяване

Със символична първа копка пред сградата на Община Омуртаг започнаха дейностите по разширението на административния център на Омуртаг. В строително-монтажните работи ще бъдат вложени 403 045 лв., каза кметът на общината Неждет Шабан. От тях до 355 000 лева са от Публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”, останалата част са собствени средства. ... »